Brands vond selectie laatste jaren ook kampioenswaardig

10 april 2015, 10:12

Het is niet de vraag of PSV dit seizoen kampioen van Nederland wordt, maar wanneer de champagne ontkurkt kan worden. De naderende landstitel kan voor een aanzienlijk deel op het conto van Marcel Brands worden geschreven. De technisch manager kreeg in het verleden wel eens kritiek op het beleid, maar is er uiteindelijk wel in geslaagd om iets heel moois neer te zetten in Eindhoven.

De 53-jarige Brands streek in 2010 neer bij PSV. Samen met toenmalig algemeen directeur Tiny Sanders moest hij de financiële puinhoop die Jan Reker had achtergelaten opruimen en de afgelopen jaren moesten de Eindhovenaren mede daardoor hun meerdere erkennen in Ajax. "Ik heb vaak druk gevoeld", zegt Brands tegen de NOS over deze periode. De technisch manager wist het tij te keren, door onder meer Luuk de Jong en Andrés Guardado aan boord te halen. "Ik heb alleen invloed op het samenstellen van een goede selectie, uiteindelijk moeten de trainers en spelers het doen", blijft hij bescheiden.

Toch vindt Brandts dat de PSV-selectie de afgelopen seizoenen ook al genoeg kwaliteit had om de landstitel te grijpen. "Niemand praat uit mijn hoofd dat PSV de laatste jaren ook een kampioenswaardige selectie had. Maar ik heb er nul invloed op of wij een wedstrijd winnen, alleen op het beleid en de keuzes die gemaakt worden voor de selectie. Daarom vind ik de trainer de belangrijkste man binnen de club."

PSV ging van de hel - er werd eens zeven eredivisieduels op rij niet gewonnen - naar de hemel. "We zijn door een diep dal gegaan. Ik denk dat dit voor de meeste spelers goed is geweest, dat geldt ook voor Phillip Cocu. We waren de beste ploeg van het kalenderjaar 2014. Die opmars is in december 2013 ingezet. De planning was, na het missen van de titel uit 2013, om dit seizoen weer om de titel te spelen", aldus Brands.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen