Kalou ziet hereniging 'K2' zitten: "Feyenoord nummer 1"

10 april 2015, 09:33

Niet alleen Dirk Kuyt, maar ook Salomon Kalou maakte tussen 2003 en 2006 furore bij Feyenoord. Nu duidelijk is geworden dat Kuyt vanaf volgend seizoen weer in De Kuip zal spelen, stelt Kalou in De Volkskrant dat hij wel openstaat voor hereniging van 'K2', zoals het koningskoppel destijds genoemd werd. Samen waren de aanvallers goed voor 86 doelpunten (Kuyt 49, Kalou 37).

De 29-jarige Kalou maakte in 2006 de transfer van Feyenoord naar Chelsea, waar hij zes seizoenen onder contract stond. Via Lille OSC kwam de Ivoriaanse aanvaller bij zijn huidige club Hertha BSC terecht. Hij staat daar na dit seizoen nog twee jaar onder contract. "Ik heb het nu prima naar mijn zin in Berlijn. Maar Feyenoord staat bij mij altijd op nummer 1. Mijn periode in Nederland heeft me gevormd. Rotterdam is mijn tweede thuis, ik heb er nog vrienden. Toen ik voor Lille speelde, kwam ik geregeld naar Nederland. Nu is het er nog niet van gekomen", zegt Kalou.

Een hereniging van K2 sluit Kalou absoluut niet uit. "Ik ben Feyenoord dankbaar dat ik de kans kreeg een mooie carrière op te bouwen. Die club zit in mijn hart. Feyenoord is als mijn eerste liefde, die vergeet je nooit. Ik hoop dat Dirk de club kan helpen weer in de Champions League te spelen. Ik denk na over mijn toekomst, je weet nooit wat er gebeurt. Volgend seizoen al? Waarom niet? Het zou het juiste moment kunnen zijn. We zullen zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen