Willems weet het nog niet: "Kan ergens anders ook leren"

10 april 2015, 09:41

Jetro Willems maakt dit seizoen indruk in het uitstekend draaiende elftal van PSV. Met tal van assists en rushes heeft hij duidelijk een steentje bijgedragen aan het naderende kampioenschap. De Eindhovenaren willen de samenwerking met de linksachter graag verlengen, maar de Oranje-international heeft daar zelf niet echt haast bij.

PSV-coach Phillip Cocu zei onlangs dat Willems, in tegenstelling tot meer volgroeide spelers als Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, het beste nog minimaal een jaar in Eindhoven kan blijven. "Zei de trainer dat? Dat wist ik niet. Hij is natuurlijk wel iemand die weet waarover hij het heeft, maar ik maak mijn eigen beslissingen. Ik ben met PSV in gesprek. Mijn contract loopt nog door tot 2017, echte haast is er dan ook niet bij", zegt Willems in gesprek met Metro.

Ontwikkeling staat voorop bij Willems, maar hij weet nog niet of hij bij PSV zal blijven. "Ik heb nog veel te leren, maar dat kan ook bij een andere club. Ondanks dat ik jong ben, speel ik hier al wel vier jaar. Ik heb voldoende ervaring. Maar aan de ene kant zit ik hier goed en spelen we volgend jaar Champions League. Ik weet het gewoon nog niet. Als de tijd rijp is neem ik een beslissing. Eerst maar met die schaal op het Stadhuisplein staan."

Als de landstitel daadwerkelijk binnen is voor PSV, dan draagt Willems deze op aan een medespeler. "Stijn Schaars", stelt hij. "Hij zal wel verrast zijn dat ik dit zeg, maar ik heb diepe bewondering voor Stijn. Zijn knieblessure is veel erger dan die van mij was. Sinds maart heeft hij niet meer gespeeld. Hij heeft tegenslagen en twijfels gekend, maar hij is altijd optimistisch en staat altijd klaar om te helpen. Ik vind dat ongelooflijk knap en heb daar diep respect voor. Hij is een voorbeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen