Twente snijdt flink verder: "Moeilijk, maar noodzakelijk"

10 april 2015, 10:11

Vrijdagochtend is naar buiten gekomen dat FC Twente andermaal drie punten in mindering heeft gekregen van de KNVB. De Tukkers konden wederom niet voldoen aan een normstelling in het plan van aanpak en hebben het 'te ambitieuze' document nu herzien. De nieuwe versie ligt ter goedkeuring op het bondskantoor in Zeist. In dit plan van aanpak zijn de concrete doel- en normstellingen in het kader van financieel herstel geherformuleerd. Er worden ondertussen drastische maatregelen getroffen.

De nieuwe directeur Gerald van den Belt geeft op het digitale thuis van Twente tekst en uitleg over de situatie. "Het verschil met het vorige plan is dat de doel- en normstellingen dit keer realistischer zijn, ook omdat we er de komende twee seizoenen voor uittrekken en we met meerdere scenario's rekening houden. Dat neemt niet weg dat we voor een loodzware opgave staan", aldus de Twente-directeur.

Het zorgt ervoor dat Twente flink moet blijven snijden in de kosten. "We moeten, zoals we begin maart aangaven, ruim acht miljoen bezuinigen en aan die taakstelling moet alles ondergeschikt worden gemaakt. We redden het niet door alleen aflopende contracten niet te verlengen; we zullen ook moeten snijden in de vaste contracten, ook bij het kantoorpersoneel. De grootste bezuinigingen vinden echter plaats in het voetbalbedrijf."

Er worden flinke maatregelen genomen. Nadat Jong FC Twente en het vrouwenelftal al opgedoekt werden wordt er nu ook een streep gezet door de afdeling profscouting. "De trainersstaf en de nieuw te benoemen technisch directeur krijgen op het gebied van scouting een belangrijke rol. Verder gaan we de kosten in de randvoorwaardelijke sfeer verder terugbrengen, bijvoorbeeld met betrekking tot huisvesting, medische begeleiding en de samenwerkingsverbanden. Ook stoppen we met de FC Twente Familiepas en gaan we FC Twente TV anders inrichten. Waar het minder kan, gaan we het minder doen", legt Van den Belt uit.

Dat het inktzwarte periode is in de clubhistorie is duidelijk. "Moeilijke beslissingen", noemt Van den Belt de noodzakelijke maatregelen. "Het gaat in veel gevallen wel om collega's, mensen die al jaren bij de club werken of zelfs jaren voor de club gespeeld hebben. Maar we nemen ze, omdat ze noodzakelijk zijn. We gaan een zware periode tegemoet, maar financiële gezondmaking heeft absolute topprioriteit. Het is dan heel fijn om de steun te voelen van supporters en sponsoren, en dat is ook nodig. We zullen er samen doorheen moeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen