Het weekend: waar kunnen we ons op verheugen?

10 april 2015, 13:33   Bijgewerkt: 13 april 2015, 14:00

We kijken met zijn allen weer reikhalzend uit naar het voetbalweekend en zoals altijd staan er weer leuke wedstrijden op het menu in het buitenland. FCUpdate.nl loopt alvast een rondje langs de velden: welke wedstrijden zijn het meest aansprekend? Met komend weekend de derby van Manchester, een lastig karwei voor Barça, de laatste strohalm voor Dortmund en een Belgische kraker.

Laatste strohalm voor Dortmund

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de lastige uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op de planning staat voor de ploeg van coach Jürgen Klopp. BMG is samen met VfL Wolfsburg de revelatie van het seizoen in Duitsland. De huidige derde rangschikking zou uiteindelijk zelfs goed zijn voor deelname aan de Champions League. Het is wel oppassen geblazen, aangezien Bayer Leverkusen slechts twee puntjes achterstaat op de club van Roel Brouwers. Gladbach blameerde zichzelf midweeks in de Duitse beker, het werd na penalty's uitgeschakeld door derdeklasser Arminia Bielefeld. Dortmund ging wel door, het won na verlenging met 3-2 van 1899 Hoffenheim.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund

Wanneer? Zaterdag om 15.30 uur.

FCUpdate.nl-voorspelling: 1-2.

Pittige opgave voor Barça

De brigade van coach Luis Enrique krijgt dit weekend wel een mooie test voorgeschoteld, aangezien er een bezoek moet worden gebracht aan het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán van Sevilla. Barça is gewaarschuwd, aangezien de Andalusiërs de laatste vijf duels wisten te winnen. Toch heeft Barcelona verreweg de beste papieren voor het fraaie affiche. De koploper van La Liga, die vier punten voor staat op Real Madrid, lijkt de laatste tijd in elk duel te kunnen rekenen op de sterrenvoorhoede. Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez wisten samen al zestig (!) competitiedoelpunten te maken. Voor Ivan Rakitic is het overigens een mooi potje, hij speelde vorig seizoen nog bij Sevilla.

Sevilla – FC Barcelona

Wanneer? Zaterdag om 20.00 uur.

FCUpdate.nl-voorspelling: 1-3.

Daar is 'ie weer: de Manchester derby

Dit seizoen was dat aanvankelijk weer het geval, toen City de rivaal weer de baas leek te zijn. De titelverdediger kwam echter in een flinke dip terecht. In de laatste zeven duels werd er maar liefst vijf keer verloren, waaronder de twee CL-nederlagen tegen FC Barcelona. Bij United is gek genoeg het tegenovergestelde het geval. Het gaat lekker met Van Gaal en co, die de afgelopen vijf competitiewedstrijden stuk voor stuk wisten te winnen. Vincent Kompany en Gaël Clichy zeiden deze week dat het voor City een perfect moment is om de stadsderby te spelen, maar het tegendeel lijkt waar te zijn. Het verschil op de ranglijst tussen de vijanden is één puntje, United staat derde en City is de nummer vier. Genoeg redenen om er zondag goed voor te gaan zitten.

Manchester UnitedManchester City

Wanneer? Zondag om 17.00 uur.

FCUpdate.nl-voorspelling: 2-1.

Verhitte klassieker in België

Defour spandoek

Defour spandoek

Los van de enorme belangen in de Jupiler Pro League is er een flinke hoeveelheid prestige op te halen in de Belgische klassieker. Het is een clash tussen de twee ploegen die het langst onafgebroken op het hoogste niveau spelen. Vaak is het een gekkenhuis met rivaliteit, veel kaarten en vuurwerk, maar met weinig goed voetbal. Standard won de afgelopen twee ontmoetingen (0-2 en 2-0), maar de vorige confrontatie werd overschaduwd door het incident (foto) met het afschuwelijke spandoek voor Steven Defour, de oud-speler van de Luikse club die nu voor Anderlecht speelt. Het maakte de clash nóg meer beladen dat hij al is.

Standard Luik – Anderlecht

Wanneer? Zondag om 18.00 uur.

FCUpdate.nl-voorspelling: 3-2.

Door: Koen Jans

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen