Lodeweges over play-offs: "We moeten de klus nog klaren"

10 april 2015, 13:31

Deelname aan de play-offs voor Europees voetbal kan sc Heerenveen eigenlijk niet meer ontgaan, maar coach Dwight Lodeweges wil niet te voorbarig zijn. Pas als de plaatsing voor de play-offs zeker is, wil hij zich daarop richten. "Ik heb er vertrouwen in dat we ons plaatsen, maar moeten de klus nog wel klaren", zegt de coach, die zaterdag met zijn ploeg in eigen huis tegen AZ speelt.

Met nog vijf speelronden te gaan heeft Heerenveen zes punten voorsprong op de nummer acht van de ranglijst, waardoor de play-offs bijna een zekerheidje zijn. Toch is Lodeweges niet volledig vrij van zorgen. "Als je zelf een slechte serie neerzet en de concurrent draait goed, is zes punten niet veel. We moeten zelf punten pakken om zeker te zijn van de play-offs", weet Lodeweges, die respect heeft voor de tegenstander van komend weekend. "AZ heeft een goede ploeg met veel individuele kwaliteit. Als AZ zijn normale spel speelt, kan het een leuke wedstrijd worden. We maken zeker kans. In Alkmaar hebben we laten zien dat we mee kunnen met AZ."

Lodeweges kan tegen AZ niet beschikken over de aan zijn enkel geblesseerde Doke Schmidt. Daartegenover staat de terugkeer van Joost van Aken. "Met Joost ziet het er goed uit, maar we moeten nog even afwachten of er geen reactie volgt op de training", zegt de coach nog wel. Het talent Jerry St. Juste start mogelijk in de basis. "Nu Doke er niet is moeten we naar alternatieven kijken. Jerry is een jonge talentvolle verdediger, als Joost niet kan spelen, zou hij een alternatief kunnen zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen