Gemeente Enschede wil noodlijdend Twente steunen

10 april 2015, 13:48

Het noodlijdende FC Twente kan een steuntje in de rug verwachten van de gemeente Enschede. Wethouder Eelco Eerenberg (financiën) heeft vrijdag aangegeven dat hij hoopt dat de gemeente binnen een week met een concreet voorstel voor financiële steun op de proppen kan komen. Dit voorstel zal eerst goed afgestemd worden met de clubleiding.

Hoe de steun er precies uit zal zien, is nog niet duidelijk. "Als wij steun gaan geven aan FC Twente moet aan een aantal randvoorwaarden worden voldaan", stelt Eerenberg volgens het ANP. "Het mag de gemeenschap geen geld kosten. En het plan moet ook aan de Europese regels voldoen. Ik heb geen zin om naar Brussel te reizen om daar een moeilijk uitlegverhaal te vertellen. En uiteraard moet ook de gemeenteraad ermee instemmen", geeft de wethouder aan.

Twente kreeg vrijdag voor de tweede keer in het seizoen drie punten in mindering van de KNVB, omdat er wederom niet aan de normstelling in het veel te ambitieuze plan van aanpak kon worden voldaan. De Tukkers snijden flink in de organisatie. Eerder werd er al een streep gezet door het beloften- en het vrouwenelftal, nu wordt er flink verder gesneden in het voetbalbedrijf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen