Feyenoord gaat voor vijf op rij: "Vertrouwen is groot"

10 april 2015, 14:44

In Rotterdam en omstreken gaat het bijna alleen maar over de terugkeer van Dirk Kuyt bij Feyenoord, maar ondertussen bereiden de Rotterdammers zich voor op de uitwedstrijd tegen Willem II. Vorige week wist de formatie van coach Fred Rutten knap met 1-4 te winnen bij AZ, waardoor de stemming in de kleedkamer prima is. "Het vertrouwen in de groep is groot."

Feyenoord is bezig aan een uitstekende reeks in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen hun laatste vier wedstrijden, waaronder de duels met PSV en AZ. De winst in Alkmaar heeft een flinke portie vertrouwen opgeleverd. "Het goede gevoel dat we hebben overgehouden aan die wedstrijd, overheerste deze week bij ons. Voor ons is het nu zaak om te blijven winnen en de derde plaats zo snel mogelijk echt veilig te stellen."

Waar bij een aantal ploegen de vermoeidheid toeslaat in deze fase van de competitie, lijkt men bij Feyenoord nog okselfris te zijn. "Dat we ook in deze fase van het seizoen vrijwel iedereen aan boord hebben, verrast mij niet", zegt Rutten daarover op Feyenoord.nl. De tacticus van Feyenoord hoopt dat het leidt tot drie punten in Tilburg. "Ik verwacht een tegenstander die ons bij de keel wil pakken, zeker in de beginfase. Aan ons de taak om daar zo goed mogelijk mee om te gaan en ons eigen spel te gaan spelen."

Achter de namen van Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz staat een vraagteken voor het duel van komende zondag. Beide ervaren verdedigers kampen met fysieke klachten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen