Maaskant: "Het vertrouwen is al een tijdje goed"

10 april 2015, 16:39

NAC Breda kan na deze speelronde boven de nacompetitiestreep staan. De Brabanders krijgen zaterdag in het eigen Rat Verlegh Stadion visite van hekkensluiter FC Dordrecht en wippen bij winst over nummer vijftien Heracles Almelo, mits dat team thuis onderuit gaat tegen Ajax.

"Dordrecht speelt voor haar laatste kans, maar als wij nog naar boven willen kijken moeten we zaterdag winnen", zegt coach Robert Maaskant op de clubwebsite. "Dat weten we ook al een tijdje. Gezien het programma weten we dat we elke thuiswedstrijd moeten winnen. Punten pakken in uitwedstrijden is bonus. Je ziet echter ook dat je concurrenten punten blijven pakken."

NAC pakte in de laatste zes wedstrijden elf punten en dat doet de spelers goed, aldus Maaskant. "Het vertrouwen is al een tijdje goed. Je kunt met percentages werken, hoeveel en hoe vaak je de bal hebt, maar dat telt niet. Je moet winnen", vervolgt de oefenmeester, die met zijn team in een uitverkocht stadion speelt tegen Dordrecht. "NAC is een unieke club. Hoe moeilijk het ook is, mensen komen naar het stadion. Dat is mooi, het tekent de club. Hoe het leeft merk je overal. Morgen moet het dak eraf. Iedereen heeft de volle hoop dat wij ons rechtstreeks handhaven."

NAC moet het tegen Dordrecht stellen zonder Erik Falkenburg. De middenvelder annex aanvaller brak vorige week tijdens de warming-up voor het uitduel met SC Heerenveen (0-0) een middenvoetsbeentje en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen