Bekerfinalist Groningen richt blik volledig op duel met Cambuur

10 april 2015, 17:00

FC Groningen bereikte woensdag ten koste van Excelsior de bekerfinale en daarom liet coach Erwin van de Looi zijn spelers een dag later 'maar even met rust', maar inmiddels richt de equipe uit de Martinistad zich volledig op de Eredivisiewedstrijd van komende zondag tegen SC Cambuur in de eigen Euroborg.

FC Groningen had donderdag slechts een herstel- en uitlooptraining. "Ik heb de spelers de dag na zo'n beladen duel even met rust gelaten", aldus Van de Looi op de clubwebsite. "Vanaf vandaag (vrijdag, red.) is de blik volledig gericht op Cambuur. Iedereen weet nu duidelijk wat hem te doen staat in de wedstrijd en zaterdag zetten we de puntjes op de i."

Cambuur is een directe concurrent van FC Groningen in de strijd om Europees voetbal. Van de Looi: "Cambuur zal zeker geen makkie worden. Ze staan niet voor niets in deze fase van het seizoen op plek acht van de ranglijst. Het is een ploeg die wil voetballen en een duidelijk idee heeft over de manier van voetballen. Het stadion is uitverkocht, dus zondag hebben we weer een volle bak om voor te spelen. Dan moeten we er weer staan."

Van de Looi weet nog niet hoe hij de spitspositie gaat invullen tegen Cambuur. Vanwege enkelklachten kon Danny Hoesen vrijdag niet voluit trainen, daarnaast kampt Dino Islamovic met een lichte knieblessure en was Michael de Leeuw deze week ziek en daarvoor stond hij lang aan de kant met een kwetsuur aan de hamstring. "De Leeuw heeft vandaag voor het eerst weer volledig getraind en het is afwachten hoe hij daarop reageert", reageert de trainer, die in elk geval weer kan beschikken over Jarchinio Antonia, maar Nick Bakker en Tom Hiariej sowieso mist.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen