De Jong: "Geen leedvermaak hebben om Twente"

10 april 2015, 17:56

SC Cambuur-coach Henk de Jong leeft mee met FC Twente. De ploeg uit Enschede kampt met grote financiële problemen en kreeg naar aanleiding daarvan vrijdag, voor de tweede keer dit seizoen, drie punten in mindering.

"Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor die club. Gerald (van den Belt red.) en Alfred (Schreuder red.) ken ik goed en die gun ik dit zeker niet", zegt De Jong op de officiële website van Cambuur. "Hier moeten we als club ook geen leedvermaak om hebben. Voor ons zou het gunstig kunnen zijn, maar dit is natuurlijk niet de manier waarop we achtste willen worden."

Cambuur gaat zondag op bezoek bij FC Groningen, dat eerder deze week de bekerfinale bereikte. "Complimenten voor FC Groningen", aldus De Jong. "Ze zitten gewoon in de bekerfinale, uniek. Daar zijn we stiekem toch wel een beetje sportief jaloers op. Maar ze hebben dan ook een prima selectie met heel veel potentie. Ik verwacht dat het zondag ook een leuk potje gaat worden."

Cambuur lijkt met 39 punten wel veilig, maar de ploeg wil meer. "We zijn nog steeds vol ambitie en beseffen heel goed dat we historie kunnen schrijven. De achtste plek is en blijft ons doel. Een goed resultaat in Groningen zou ons daar zeker bij helpen", besluit De Jong, die in de Euroborg alleen niet kan beschikken over Michiel Hemmen en Vytautas Andriuskevicius.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen