Schreuder: "Wij moeten ons richten op het voetbal"

10 april 2015, 19:54

Het was, op zijn zachtst gezegd, een bewogen week voor FC Twente. De noodlijdende club uit Enschede vloog dinsdag door toedoen van PEC Zwolle uit de KNVB Beker, hoorde twee dagen later dat het contract van hoofdcoach Alfred Schreuder mogelijk niet rechtsgeldig is en dat hoofdsponsor XXImo zich na dit seizoen [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/274620/nog-meer-tegenslag-voor-twente-xximo-stopt-als-hoofdsponsor/,_blank,terugtrekt], en kreeg vrijdag voor de tweede keer dit seizoen [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/274659/fc-twente-krijgt-opnieuw-drie-punten-in-mindering/,_blank,drie punten aftrek] vanwege de financiële situatie. Zondag krijgt FC Twente de kans om de week toch nog met een kleine glimlach af te sluiten, het gaat dan op bezoek bij Go Ahead Eagles.

"Voor ons is het belangrijkste om die wedstrijd te winnen. Dat is het enige dat wij als team kunnen doen, wij moeten ons richten op het voetbal", zegt Schreuder op de officiële website van FC Twente. Eerder op de dag werd bekend dat de club achttien mensen heeft moeten ontslaan. Schreuder: "We hebben de situatie vanmorgen ook besproken met de spelersgroep. Op een dag als vandaag is het moeilijk om je op het voetbal te focussen. Ook de spelers kennen veel mensen binnen de club die het betreft, dat doet wat met de jongens. Ze voelen zich betrokken bij de club en ik ben er trots op hoe ze hiermee omgaan en op reageren. De teamtactische training hebben we opgeschoven naar morgen, zodat we vanaf dan weer volledig met het hoofd bij Go Ahead Eagles zijn."

FC Twente treft met Go Ahead de nummer zeventien van de Eredivisie. De tegenstander uit Deventer wacht al zes duels op een punt in de Eredivisie. Schreuder: "Ik verwacht zondag een heel fysiek Go Ahead dat met de steun van het publiek vol strijd en passie zal spelen. Wij moeten zorgen dat we ons daar tegen wapenen. We moeten goed aan de bal zijn, maar ook agressief zonder bal."

Sonny Stevens, Jesus Corona en Orlando Engelaar ontbreken bij FC Twente voor de ontmoeting met Go Ahead Eagles. Eerstgenoemde kreeg eerder op vrijdag te horen dat hij de achterste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd. Felipe Gutierrez is wel weer inzetbaar, hij zou een half uur kunnen spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen