Serie A wil hele wereld over in eerste speelronde

10 april 2015, 21:01

Pakweg Empoli - Genoa in New York? Het zou straks zomaar kunnen, de Serie A overweegt om in de toekomst de eerste speelronde - bestaande uit tien wedstrijden - van het seizoen af te werken in tien wereldsteden.

De Lega Serie A, waarin alle clubs uit de Italiaanse competitie verenigd zijn, hebben vrijdag gebrainstormd over nieuwe ideeën en bovengenoemd punt was één van de dingen die op papier werd gezet. Mogelijk gaat de Serie A al volgend seizoen de hele wereld over. "Het zal afhangen van Sky Sport Italia (de zendgemachtigde in Italië, red.), maar het zou het Italiaanse voetbal over de hele wereld kunnen brengen", zegt Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis tegen Radio Kiss Kiss. "We hebben gedacht aan Londen, New York, Parijs, Jakarta, Shanghai en Beijing."

Maurizio Beretta, voorzitter van de Lega Serie A, laat weten dat het nog lang niet zover is. "Het is een complexe zaak, de Engelse Premier League doet er ook al jaren onderzoek naar", reageert hij.

De Italiaanse supercup is in de laatste jaren wel al meerdere malen in het buitenland afgewerkt. Afgelopen editie werd gespeeld in Qatar, in het verleden was Beijing al eens de gastheer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen