MVV geeft Volendam pak slaag, ook Eindhoven verliest

10 april 2015, 22:08   Bijgewerkt: 11 april 2015, 00:03

FC Volendam had de derde plaats in de Jupiler League, in elk geval voor twee dagen, kunnen overnemen van Roda JC Kerkrade. De Noord-Hollandse equipe kreeg vrijdag op visite bij MVV echter een hard pak slaag. Er werd met 6-2 verloren in Maastricht. Nummer twee FC Eindhoven ging eveneens onderuit in Limburg, VVV Venlo was met 2-1 te sterk.

Na 65 minuten was de score bij MVV - Volendam nog in evenwicht. Bryan Smeets bracht de thuisploeg in de achttiende minuut aan de leiding, Guyon Philips herstelde één minuut later de balans. In de laatste 25 minuten was MVV ineens bijzonder productief en liep het door goals van Stef Peeters (2), Leroy Labylle, Pascal Huser en Davy Brouwers uit naar een 6-1 voorsprong. Tom Overtoom bepaalde in blessuretijd de eindscore op 6-2 namens FC Volendam.

FC Eindhoven keek op bezoek bij VVV Venlo al binnen een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Melvin Platje opende in de vierde minuut de score namens de Limburgers, Vito van Crooij maakte er 25 minuten later 2-0 van. Diego Karg bracht FC Eindhoven in de 59ste minuut terug in de wedstrijd, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Brabanders niet.

FC Eindhoven blijft zodoende tweede met 68 punten. Dat zijn er zeven meer dan Roda JC Kerkrade, dat zondag nog thuis speelt tegen Helmond Sport. FC Volendam staat vierde met zestig punten. Kampioen NEC (89 punten) ontvangt zondag De Graafschap.

Subtopper FC Oss ging, ondanks een voorsprong bij rust, voor de tweede week op rij ten onder. De uitwedstrijd tegen Telstar ging met 2-1 verloren. Istvan Bakx had vlak voor de pauze nog wel voor de 0-1 gezorgd, Kevin van Essen en Tim Keurntjes kantelden in de laatste twintig minuten de score namens Telstar.

Hekkensluiter RKC Waalwijk zegevierde in Groesbeek met 0-1 over Achilles '29. Sandro Calabro kroonde zich met een benutte penalty in de 67ste minuut tot matchwinner. RKC komt door de winst op gelijke hoogte met Fortuna Sittard, maar de Limburgers spelen zaterdag nog de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente. Het Brabantse onderonsje tussen FC Den Bosch en Jong PSV eindigde in 1-1.