Cocu: "Weet nog niet of ik morgen ga kijken"

10 april 2015, 22:37

PSV zegevierde vrijdag met 3-1 over PEC Zwolle en dus kan de Eindhovense ploeg dit weekend, voor het eerst sinds 2008, al kampioen van Nederland worden. Daarvoor moet Ajax zaterdag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo verliezen. PSV-coach Phillip Cocu weet nog niet of hij gaat kijken naar het duel in het Polman Stadion.

"We hebben nu twee dagen vrij, dat schema hadden we al en hebben we zo gehandhaafd. Dat vonden de spelers prettig", zei Cocu na de winst op PEC Zwolle tegen FOX Sports. "We gaan morgen niet met zijn allen kijken, ik weet nog niet of ik ga kijken. Of ik hoop dat Ajax wint? Het mooiste is eigenlijk om volgende week (thuis tegen SC Heerenveen, red.) in een vol stadion de titel binnen te halen. Aan de andere kant vind ik het niet erg om hem dit weekend al binnen te hebben. Uiteindelijk hebben we één doel en dat is kampioen worden. We zijn er nu heel dicht bij, we kunnen het bijna aanraken."

Cocu vond PSV goed beginnen tegen Zwolle. "In de eerste 25 minuten hadden we de wedstrijd volledig in handen. Zij maakten veel fouten, door de druk van ons. We kwamen dan ook op voorsprong, maar het lukte niet om een tweede te maken. Dat is het enige minpunt. Bij 2-0 zou Zwolle denk ik weggeweest zijn, maar dat lukte niet en uit een spaarzaam moment maken zij 1-1. Hierdoor groeiden ze in de wedstrijd en bij ons was het druk zetten minder afgestemd dan in de eerste 25 minuten. Dat hebben we in de rust bijgesteld en in de tweede helft was het een stuk beter. De eerste minuut daarvan was onze minst goede", aldus Cocu, doelend op het feit dat PEC Zwolle daarin een grote kans op de 1-2 kreeg. "Het duurde wel vrij lang voordat we het overwicht in doelpunten uitdrukten en uiteindelijk ben ik nog blij met de derde goal. Die zorgt voor wat extra rust."

"De gemiste kansen? We hebben het vertrouwen dat we toch nog een goal gaan maken, want we hebben heel veel spelers die kunnen scoren. Iedereen is wel een keer in scoringspositie geweest vanavond. Het is zonde dat Memphis Depay zijn aantal niet omhoog heeft kunnen brengen, maar vervolgens blijkt wel dat we een sterk team hebben met veel spelers die kunnen scoren. Dat heb je over een seizoen ook nodig", besloot Cocu.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen