'Bisschop Jans' sprak in de rust van wonder

10 april 2015, 23:13

PEC Zwolle-coach Ron Jans was in de rust van de uitwedstrijd tegen PSV naar eigen zeggen een soort van bisschop. Bij de doelwissel gaf het scorebord in het Philips Stadion 1-1 aan, maar uiteindelijk verloor de bekerfinalist met 3-1 van de aanstaand kampioen.

"Er is een wonder gebeurd, want het staat 1-1. Dat heb ik in de rust gezegd", aldus Jans na afloop bij FOX Sports. "Want we begonnen zo slecht, daar had ik de meeste moeite mee. Het was zo apathisch. PSV kreeg kans op kans, maar daarna hebben we vanaf de kant wat dingen gedaan. Toen werd het toch 1-1 en kregen we weer wat kleur op de wangen."

"Direct in de tweede helft, nadat bisschop Jans het in de kleedkamer op scherp had gezet, kreeg Drost zelfs een kans op 1-2. Maar goed, dat kunnen zij acht keer zeggen. Ze hebben verdiend gewonnen", vervolgde Jans. "Maar bij 1-1 kregen we een honderdprocentkans en bij 2-1 raakte Lam de lat. Het had dus nog erger gekund voor PSV. Over het begin was ik echt ontevreden, maar daarna hebben we het hersteld en over de instelling van toen kan ik verder niets zeggen."

PEC Zwolle stond met 120 minuten voetbal in de benen op het veld in Eindhoven. Het won eerder deze week in de halve finale van de KNVB Beker na penalty's van FC Twente. "Of dat ermee te maken heeft? Dat is gewoon de reden", legde Jans het mindere begin van zijn club uit. "Niet alleen fysiek, maar ook mentaal ben je zo bezig om te pieken, dus dat scheelt toch. Maar op het moment dat je dan zegt 'hup, van die goal af en druk zetten', dan komt er toch weer leven in de spelers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen