Twente twijfelt over Europees voetbal: "Enorme belasting"

11 april 2015, 09:40

FC Twente staat elfde in de Eredivisie en lijkt daardoor de play-offs om Europees voetbal te kunnen vergeten. De geplaagde club heeft echter nog een andere mogelijkheid om deelname aan de Europa League te bewerkstelligen. De Tukkers staan namelijk eerste in de Fair Play-ranking in de Eredivisie, waardoor de club mogelijk alsnog Europa ingaat. Toch wordt dat niet met gejuich ontvangen in Enschede. De club twijfelt zwaar aan deelname.

Mocht Nederland bij de eerste drie landen eindige op de Fair Play-ranking, dan zou Twente zich ondanks het sportief tegenvallende seizoen op mogen maken voor Europees voetbal. Voorzitter Aldo van der Laan is sceptisch. "In dat geval beginnen we begin juli al met de voorronde van de Europa League. Dat zou een enorme belasting kunnen zijn voor de club", zegt de voorzitter in De Telegraaf. "Daar moeten we dan wel klaar voor zijn. Als dat niet het geval is, zien we er mogelijk van af. Hopelijk kunnen we die knoop in mei doorhakken."

Twente is bezig aan een zeer tegenvallend jaar en staat op de elfde plek. Dat komt mede door de zes punten aftrek die de club van de KNVB kreeg voor de financiële wanorde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen