Onrust bij Ajax: "Duidelijk dat er strubbelingen zijn"

11 april 2015, 10:01

Niet alleen op het veld zit Ajax in een mindere fase, ook buiten de kalklijnen is het onrustig bij de Amsterdamse club. Binnen de leiding van de club is een tweespalt gaande, met Wim Jonk aan de ene kant en Marc Overmars en Dennis Bergkamp aan de andere. "Dat er wat strubbelingen zijn, is duidelijk", zegt trainer Frank de Boer.

"Want waar rook is, is vuur. Maar er is geen man overboord. Het is een interne aangelegenheid en dat moeten we ook zo houden", aldus De Boer in Telesport. Johan Cruijff moet als vredestichter zorgen voor interne rust. "Ik vind het altijd leuk als Johan komt. Dan kunnen we over voetbal praten en dat is altijd zeer nuttig. Ik voel me wel door Johan gesteund, want ik denk dat we allemaal maar één doel hebben. En dat is Ajax weer stappen verder te helpen: resultaat halen. Natuurlijk hopen we met mooi, sprankelend voetbal. Als Johan daar een bijdrage aan kan leveren met een zetje in de goede richting, dan staan wij daar altijd voor open."

De interne onrust heeft vooral te maken met de speelwijze van Ajax. De iets behoudende of realistische aanpak van De Boer botst met de visie van Jonk, die als strikte volger van de Ajax-huisstijl de boek staat. Jonk is eveneens ontevreden over de snelheid van doorstroming van jeugd naar het eerste elftal. "Natuurlijk kunnen sommige A-junioren met het eerste meedoen. Maar op wat voor een basis? Reken je op zo iemand voor twintig wedstrijden of twee? Nee, ik denk niet dat daar een heel groot verschil van inzicht tussen Wim en mij is", besluit De Boer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen