Eindhoven verliest: "Hielpen VVV met persoonlijke fouten"

11 april 2015, 10:37

Na een reeks van drie overwinningen stapte FC Eindhoven vrijdagavond weer eens met lege handen van het veld. In De Koel werd er met 2-1 verloren van subtopper VVV Venlo. De nederlaag kondigde zich al in de eerste helft aan, omdat Eindhoven in de pauze tegen een 2-0 achterstand aankeek. Eindhoven-coach Jean-Paul de Jong spreekt van een terechte nederlaag en baalt van de eerste helft van zijn team.

VVV nam al na vier minuten de leiding na geschutter in de defensie van de bezoekers. Na dertig minuten verdubbelde de thuisclub de marge. "De start was beduidend niet van het niveau van de laatste weken", toont De Jong zich ontevreden in gesprek met Omroep Brabant. "Met persoonlijke fouten hielpen we VVV. In de tweede helft staat er een FC Eindhoven dat we willen zien en hoe we kunnen spelen. Na de 2-1 ging de ploeg geloven in een resultaat. Maar hij viel niet onze kant op. Dat doet niets af aan de overwinning van VVV.''

Ondanks de zeperd houdt Eindhoven kans op het winnen van de vierde periode. Met nog twee duels te gaan heeft de ploeg een voorsprong van één punt. "Daar ligt voor ons een mooie uitdaging", zegt De Jong. "Voor de club is een prijs mooi, ook financieel. Met twee overwinningen, op RKC en FC Oss, is de periode binnen."

De nummer twee van de Jupiler League is al zeker van deelname aan de play-offs.