Kongolo zelfkritisch: "Terecht dat ik niet bij Oranje zit"

11 april 2015, 11:33   Bijgewerkt: 11 april 2015, 11:40

Hij was de grote verrassing in de WK-selectie van het Nederlands elftal: Terence Kongolo. De verdediger van Feyenoord brak vorig seizoen door in Rotterdam en kwam op het WK tot één invalbeurt. Dit seizoen is de verdediger uit beeld geraakt bij Oranje en dat begrijpt zelf volledig.

Kompaan Sven van Beek staat wel op de radar van bondscoach Guus Hiddink en lijkt Kongolo voorbijgestreefd. "Ik vind zelf ook dat Sven iets verder is in zijn spel", zegt Kongolo eerlijk tegen NU.nl. "Ik kan qua voetbal en felheid veel van hem leren, we houden elkaar scherp." De centrale verdediger toont zich zelfkritisch. "Ik kan veel beter en vind het terecht dat ik niet word geselecteerd. Ik probeer alles uit mezelf te halen om het ook te verdienen. Ik werk hard om me te blijven ontwikkelen en mijn basisplaats bij Feyenoord te behouden."

Coach Fred Rutten vindt dat zijn pupil positiever over zichzelf mag zijn. "Natuurlijk zijn er onderdelen die beter kunnen, maar hij kan veel dingen goed en moet zichzelf geen negatief zelfbeeld aanpraten. Hij is 21 en draait mee in de top van Nederland", zegt de coach van Feyenoord.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen