NAC-aanwinst Naah: "Wist niet dat deze club bestond"

11 april 2015, 12:57

NAC Breda presenteerde in de winterstop de negentienjarige Divine Naah als nieuwste aanwinst. De van Manchester City gehuurde middenvelder was voor het publiek van NAC een onbekende naam en dat is niet zo vreemd. De Ghanees had zelf namelijk ook nog nooit gehoord van NAC Breda, zo geeft hij toe in gesprek met het BN De Stem.

Naah wordt voor anderhalf jaar gehuurd van The Citizens en de club heeft volgens trainer Robert Maaskant een toekomstige topspeler in huis. "Ik wist niet dat NAC bestond, toen ik te horen kreeg dat zij interesse hadden", vertelt Naah. "Ik kende de club totaal niet. Nog nooit van gehoord. Getwijfeld heb ik niet, daarom heb ik mij voor achttien maanden laten verhuren. Het is belangrijk om minuten te maken en in beeld te komen voor het nationale elftal. Pas als ik international ben, kan ik in de Engelse competitie spelen. De regels zijn streng daar."

Naah heeft bij de nationale ploeg veel concurrentie met bijvoorbeeld Michael Essien, Sulley Muntari en Stephen Appiah. "Bijna iedereen wil spits worden en de doelpunten maken. In Ghana is dat anders", verklaart Naah het feit dat Ghana veel goede middenvelders heeft. "Wij willen altijd de bal hebben. Daar beleven we het meeste plezier aan. Bij selectiewedstrijden is de lijst met middenvelders altijd het grootst. Bijna niemand wil in de verdediging of aanval spelen, omdat je dan minder de bal hebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen