Leverkusen wint en neemt afstand van remiserend Schalke

11 april 2015, 17:52   Bijgewerkt: 11 april 2015, 17:58

Bayer Leverkusen is er in geslaagd de voorsprong op nummer vijf Schalke 05 uit te bouwen naar tien punten. Leverkusen boekte bij middenmoter FSV Mainz een 2-3 overwinning, nadat het met 0-3 voor had gestaan. Het dolende Schalke kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen SC Freiburg. Klaas-Jan Huntelaar kwam dus niet tot scoren en staat nu meer dan duizend minuten droog in de competitie.

Bayer Leverkusen is op stoom in de Bundesliga en wist de laatste vijf duels te winnen. Mainz was dan ook gewaarschuwd voor de Champions League-deelnemer, al had de nummer twaalf van de competitie in eigen stadion weinig te vertellen. De Zuid-Koreaan Son Heung-Min opende het bal na een kwartier. De treffer was het enige doelpunt in het eerste uur van de wedstrijd, maar daarna vielen de goals als rijpe appelen. Spits Stefan Kiessling tekende een kwartier na de pauze voor de 2-0, waarna Hakan Calhanoglu in de 73ste minuut de 0-3 scoorde. De Turk liet zijn fraaie traptechniek nog maar eens zien, door een vrije trap op schitterende wijze in het doel van Mainz te deponeren.

De spelmaker leek het duel hiermee te beslissen, maar opvallend genoeg werd het daarna nog spannend. Mainz kwam in de slotfase namelijk nog terug tot 2-3. Beide keren was Shinji Okazaki de doelpuntenmaker van Mainz en beide doelpunten scoorde hij vanaf de strafschopstip. Genoeg voor een punt bleek het echter niet voor de thuisclub, waardoor de drie punten voor Leverkusen zijn.

De zege van Leverkusen is slecht nieuws voor Schalke 04, dat in eigen huis niet wist af te rekenen met laagvlieger Freiburg: 0-0. De ploeg van Roberto Di Matteo lijkt te snakken naar het einde van de competitie, want ook tegen Freiburg was het pover wat het team liet zien. De bezoekers kregen in de tweede helft nog een kans om te scoren en Schalke dieper in de zorgen te drukken, maar Julian Schuster liet na om Freiburg vanaf de strafschopstip op voorsprong te brengen.

Het 0-0 gelijkspel was voor Schalke de tweede op rij, na de doelpuntloze remise van vorige week tegen FC Augsburg. Overigens was het alweer de derde wedstrijd achtereen waarin Schalke niet tot scoren kwam. Die statistiek is met name vervelend voor Klaas-Jan Huntelaar. De Nederlander begon in de basis, maar wist wederom het net niet te vinden. De aanvalsleider staat nu meer dan duizend minuten droog in Duitsland.

In de strijd om lijfsbehoud heeft SC Paderborn goede zaken gedaan. De promovendus won in eigen huis met 2-1 van FC Augsburg, dat nog strijdt om een ticket voor de Europa League. Alle doelpunten vielen in het eerste kwartier na de pauze.