Advocaat krijgt pak rammel, Koeman pakt wel drie punten

11 april 2015, 18:00   Bijgewerkt: 11 april 2015, 21:24

Dick Advocaat en Sunderland staan weer op aarde. Een week na de gewonnen derby tegen Newcastle United ging de equipe van de Nederlandse oefenmeester zaterdag voor eigen publiek hard onderuit tegen Crystal Palace. Na een 0-0 ruststand werd er met 1-4 verloren. Ronald Koeman pakte met Southampton wel de volle buit, Hull City werd met 2-0 verslagen.

Hoewel beide ploegen aanvallende intenties toonden, was de score bij Sunderland - Crystal Palace bij rust 0-0. In de eerste zeventien minuten van de tweede helft liepen de bezoekers uit Londen echter uit naar 0-4. Glenn Murray kopte Crystal Palace in de 48ste minuut op voorsprong en Yannick Bolasie deed vervolgens met een hattrick in een tijdsbestek van elf minuten de rest. Sunderland redde in blessuretijd de eer via Connor Wickham. Patrick van Aanholt, die een basisplaats had gekregen van Advocaat, verrichtte het voorbereidende werk.

Southampton en Hull City behoren wat de laatste weken betreft niet tot de meest scorende ploegen van Engeland en dat was in de eerste helft van hun onderlinge wedstrijd op St. Mary's ook te merken. Kansen in de eerste 45 minuten waren op één hand te tellen. Na de doelwissel nam de equipe van Koeman alsnog afstand van de bezoekers uit Hull. James Ward-Prowse schoot in de 56ste minuut hard raak uit een penalty, toegekend na een overtreding van Alex Bruce op Shane Long. Graziano Pellè, die voor rust nog een grote kans onbenut had gelaten, maakte er 25 minuten later 2-0 van. De Italiaanse spits was daarmee voor het eerst sinds 20 december 2014 trefzeker in de Premier League. Eljero Elia had een basisplek bij Southampton.

Southampton klimt door de winst naar de vijfde plaats in de Premier League. Het gaat Liverpool en Tottenham Hotspur voorbij. Liverpool speelt maandag nog thuis tegen Newcastle United, Tottenham Hotspur verloor op het eigen White Hart Lane met 0-1 van Aston Villa. Christian Benteke maakte met een kopbal in de 35ste minuut, op aangeven van Leandro Bacuna, het verschil. Bacuna had net als Ron Vlaar een basisplaats bij Aston Villa, aan de kant van The Spurs gold hetzelfde voor keeper Michel Vorm.

Ondanks het verlies blijft Sunderland boven de rode streep in de Premier League. Het bezet met 29 punten uit 32 wedstrijden de zestiende plaats. Aston Villa is met 32 punten de nummer vijftien van de ranglijst, maar de equipe uit Birmingham heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Met 28 uit 32 staat Hull City zeventiende, boven Burnley (26 uit 31), Queens Park Rangers (26 uit 32) en Leicester City (25 uit 31).

Burnley krijgt later op de avond visite van Arsenal, QPR speelt een dag later thuis tegen Chelsea. Leicester City boekte vanmiddag een 2-3 zege bij West Bromwich Albion. Jamie Vardy kroonde zich met een treffer in de eerste minuut van de extra tijd tot matchwinner. Middenmoters West Ham United en Stoke City hielden elkaar op 1-1. Diep in blessuretijd sleepte voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic het punt uit het vuur voor Stoke, waar Erik Pieters invaller was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen