Celtic na spectaculair begin gelijk tegen Inverness CT

11 april 2015, 18:47

In een wedstrijd die een zeer aantrekkelijke openingsfase kende, heeft Celtic puntenverlies geleden. De regerend kampioen van Schotland moest zaterdag bij het bezoek aan Inverness CT genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. De eindstand was al binnen vier minuten bereikt.

Leigh Griffiths bracht Celtic in de derde minuut aan de leiding in het Tulloch Caledonian Stadium. Edward Ofere herstelde één minuut later al weer het evenwicht namens Inverness en 1-1 bleek tevens de eindstand. Virgil van Dijk speelde de volle negentig minuten bij Celtic, Feyenoord-doelwit John Guidetti kwam twaalf minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen bij de bezoekers uit Glasgow.

Ondanks de remise gaat Celtic nog altijd stevig aan kop in de Schotse Premier League. Het heeft na 31 wedstrijden 73 punten, acht meer dan nummer twee Aberdeen.