Juventus blameert zich bij Parma, Inter wint weer eens

11 april 2015, 22:40   Bijgewerkt: 12 april 2015, 00:22

Juventus heeft in de aanloop naar de eerste ontmoeting met AS Monaco in de kwartfinale van de Champions League, komende dinsdag, een blamerende nederlaag geleden in de Serie A. De koploper en aanstaand kampioen ging zaterdag met 1-0 onderuit bij hekkensluiter Parma.

Met het oog op de confrontatie met AS Monaco deed Juventus-coach Massimiliano Allegri voor het bezoek aan Parma geen beroep op sterkhouders Gianluigi Buffon, Paul Pogba en Carlos Tevez. Niettemin kon La Vecchia Signora met vertrouwen het veld op in de regio Emilia-Romagna, want eerder deze week werd met een half B-elftal de eindstrijd van de Coppa Italia bereikt. Bij Fiorentina werd met 0-3 gewonnen, waarmee de 1-2 thuisnederlaag uit de eerste halve eindstrijd overtuigend werd weggewerkt.

Bij Parma zat Juventus echter geen moment in de wedstrijd en daarvoor kreeg het ook de rekening gepresenteerd. De equipe uit Turijn kwam een doelpunt van José Mauri in de zestigste minuut niet meer te boven. De Italiaan scoorde vanaf de rand van het penaltygebied, na een voorzet van Ishak Belfodil vanaf de rechterflank.

Ondanks de nederlaag lijkt de aanstaande landstitel van Juventus niet in gevaar te komen. Het heeft veertien punten voorsprong op nummer twee AS Roma, dat zondag nog wel bij Torino op visite gaat. Voor Parma was het de tweede overwinning op rij, na eerder deze week al de inhaalwedstrijd tegen Udinese met dezelfde cijfers te hebben gewonnen. De failliete ploeg, die het seizoen kan afmaken dankzij een fonds van de andere Serie A-clubs, staat nog wel tien punten onder de rode streep en dus lijkt degradatie nog altijd onafwendbaar.

Internazionale pakte later op de avond, na een reeks van vijf duels waarin slechts drie punten werden behaald, weer eens drie punten. De formatie uit Milaan verliet het Stadio Marc'Antonio Bentegodi in Verona met een 0-3 zege op Hellas Verona. Het Argentijnse spitsenkoppel Mauro Icardi-Rodrigo Palacio was goud waard voor Inter. Bij de 0-1 in de elfde minuut was Palacio de aangever en Icardi de afmaker, bij de 0-2 vlak na rust waren de rollen omgedraaid. Door een eigen doelpunt van Vangelis Moras werd het in blessuretijd uiteindelijk 0-3. Luca Toni had een kwartier daarvoor een dot van een kans om Hellas Verona terug in de wedstrijd te brengen onbenut gelaten, de geroutineerde spits miste een penalty.

Inter mag door de winst nog een klein beetje hopen op Europees voetbal. Het gat naar de zesde plaats bedraagt zes punten, al komt de concurrentie later deze speelronde nog wel in actie.