Dost met twee assists belangrijk voor VfL Wolfsburg

11 april 2015, 20:36   Bijgewerkt: 11 april 2015, 21:05

Bas Dost kwam zaterdag opnieuw niet tot scoren in de Duitse competitie, maar had met twee assists wel een groot aandeel in de overwinning van VfL Wolfsburg bij streekgenoot Hamburger SV. Die Wölfe zegevierden met 0-2 in de Imtech Arena in Hamburg.

Met elf doelpunten in zes wedstrijden begon Dost ijzersterk aan de tweede helft van het Bundesliga-seizoen. In de laatste weken stokt de machine van de voormalig topscorer in de Eredivisie echter, zijn laatste treffer dateerde van 1 maart tegen Werder Bremen.

Maar op visite bij Hamburger SV liet Dost zien ook uitstekend goals voor te kunnen bereiden. In de tiende minuut bracht de Nederlander Josua Guilavogui in stelling, zeventien minuten voor tijd bediende hij Daniel Caligiuri. Vooral de aanval die aan het doelpunt van Caligiuri vooraf ging, was een lust voor het oog. Rafael van der Vaart stond in de basis bij HSV en werd na ruim een uur gewisseld.

Wolfsburg verkleint door de winst de achterstand op koploper Bayern München weer tot tien punten, zeventig om zestig. De regerend kampioen van Duitsland won eerder op de dag met 3-0 van Frankfurt. HSV heeft 25 punten en staat daarmee zeventiende, onder de rode streep. VfB Stuttgart kan zondag de rode lantaarn overdragen aan die Rothosen, dan moeten de manschappen van coach Huub Stevens thuis winnen van Werder Bremen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen