NAC en FC Dordrecht gelijk in geweldig duel

11 april 2015, 21:58   Bijgewerkt: 12 april 2015, 00:05

Het eindigde in 2-2, maar voor hetzelfde geld waren er tien goals meer gemaakt. Vooral NAC kreeg enorm veel kansen en leek lang op een overwinning af te gaan. Bij rust stond het 2-0, maar FC Dordrecht vocht zich terug in de wedstrijd. De ploeg speelde na rust vol op de aanval en kreeg uiteindelijk, misschien met wat geluk, de beloning. Na de gelijkmaker van Pisas kregen beide ploegen nog kansen om te winnen, maar iedereen zal genoegen moeten nemen met een punt.

Het publiek was nog aan het juichen toen Seuntjens de kans op 2-0 liet liggen. Ook daarna kreeg NAC genoeg mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar zoals wel vaker dit jaar was de afwerking niet goed. FC Dordrecht kreeg wat mogelijkheden, maar ook de bezoekers lieten het liggen. Op slag van rust werd het dan wel 2-0, via opnieuw Tighadouini. Hij kreeg de bal met wat geluk mee, maar de afwerking was briljant. Tighadouini schoot de bal met de buitenkant van de voet en liet Kurto kansloos.

Eerst was het Korte die uit een corner de aansluitingstreffer maakte, waarna bijna gelijk na de aftrap invaller Pisas succesvol was. Hij lette goed op na een sterke actie van Van Overeem en zette FC Dordrecht naast NAC. De thuisploeg was de weg helemaal kwijt en mocht van geluk spreken dat het niet al gelijk 2-3 werd. NAC probeerde de voorsprong nog wel terug te krijgen, maar herstelde niet meer van de twee tegentreffers.

In de laatste minuten was Pisas dicht bij de 2-3 en aan de andere kant raakte Tighadouini nog de paal. Het bleef bij 2-2, waar vooral NAC niet tevreden mee zal zijn. De ploeg had een goede kans om te stijgen op de ranglijst, maar laat dat na. FC Dordrecht schiet ook niet veel op met een punt, maar weet dat degradatie niet te voorkomen is. De ploeg wil nog wat laten zien in de laatste wedstrijden en in dat doel is Dordrecht vanavond geslaagd.