Ajax stelt kampioensfeest PSV uit met overwinning in Almelo

11 april 2015, 22:43   Bijgewerkt: 11 april 2015, 23:26

PSV moet nog eventjes wachten voordat het kampioenschap echt binnen is. Hoewel zeer matig, won Ajax in het Polman Stadion met 2-0 van Heracles, waardoor het gat met de koploper wordt teruggebracht tot tien punten. De doelpunten kwamen op naam van Kolbeinn Sigthórsson en Lucas Andersen.

Na het gelijkspel tegen FC Utrecht (1-1) van vorige week was het laatste sprankje hoop op de titel bij Ajax wel verdwenen. Gisteren won PSV thuis van PEC Zwolle (3-1), waardoor het verschil met de ploeg uit Amsterdam zelfs werd vergroot naar dertien punten. Dat betekende vooraf dat, als Heracles van Ajax wist te winnen, PSV deze week al officieel kampioen zou zijn.

Heracles, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie, kreeg langzaam het gevoel dat dit Ajax best te pakken is. Na een half uur kreeg de ploeg van John Stegeman de eerste grote kans, nadat buitenspeler Brahim Darri van achteruit werd weggestuurd. Hij dribbelde naar binnen en nam het doel van Ajax onder vuur, maar zoals zo vaak dit seizoen wist Cillessen knap redding te bieden.

Ook in de tweede helft deed Heracles niet echt onder voor de Ajacieden. Sterker nog, Heracles speelde zich onder de druk vandaan en had na een uur spelen zelfs moeten scoren. Denni Avdic kon een voorzet van Tim Breukers geheel vrijstaand inkoppen, maar van dichtbij kopte hij over.

Zo zit het Ajax mee en pakt de ploeg uit Amsterdam drie punten. Hoewel het de titelrace niet echt spannend meer zal maken, zorgt het er wel voor dat PSV een week moet wachten voor het feest kan gaan vieren: het moet nu gaan gebeuren in de wedstrijd in eigen huis tegen SC Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen