Dijkhuizen baalt van gemiste kansen tegen Vitesse

11 april 2015, 23:50

De beste kansen in de wedstrijd tussen Excelsior en Vitesse waren aanvankelijk voor de thuisclub, maar die werden niet verzilverd. Zodoende konden de bezoekers uit Arnhem met 1-3 aan het langste eind trekken, tot teleurstelling van Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen.

"Dat soort kansen moet er gewoon in op dit niveau. We krijgen genoegen mogelijkheden, maar met name de buitenspelers scoren te weinig", moppert Dijkhuizen op de clubwebsite. Excelsior staat nog maar drie punten boven de nacompetitiestreep, omdat NAC Breda met 2-2 gelijk speelde tegen FC Dordrecht. Dijkhuizen: "Het gaat heel spannend worden. We zitten in een slechte fase. We wisten dat die dip een keer zou komen. Hij bleef lang weg, maar nu is hij daar. Een slechte timing, maar we staan nog steeds veilig en hebben het in eigen hand. Daar moeten we ons aan vasthouden."

Excelsior verloor tegen Vitesse voor de derde keer binnen een week. Vorige week trok ADO Den Haag in blessuretijd de winst naar zich toe op Woudestein, woensdag was FC Groningen in de halve finale van de KNVB Beker met 3-0 te sterk. "Winnen geeft energie, verliezen niet", aldus Dijkhuizen. "Wij zullen hier echter mee moeten dealen. Het is niet zo dat we slecht spelen, we moeten alleen zakelijker zijn, zowel aanvallend als verdedigend. We moeten in de laatste vier speelronden onze rug rechten, te beginnen komende vrijdag tegen Cambuur."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen