Maaskant biedt excuses aan voor stukslaan dug-out

12 april 2015, 14:50

De frustraties liepen zaterdagavond hoog op bij trainer Robert Maaskant, die met NAC Breda in het eigen Rat Verlegh Stadion op een 2-2 remise bleef steken tegen hekkensluiter FC Dordrecht. De coach sloeg na de Dordtse gelijkmaker de dug-out kapot en komt daar daags na het incident op terug. "Daarvoor wil ik publiekelijk mijn excuses aanbieden."

In gesprek met Voetbal International stelt Maaskant dat hij zich ervan bewust is dat dergelijk gedrag niet thuishoort op en rond het voetbalveld. "Ik heb een voorbeeldfunctie. Ik eis van mijn spelers dat ze het hoofd koel houden onder alle omstandigheden. Dan mag dit soort dingen niet gebeuren", realiseert Maaskant zich.

Door het dure gelijkspel tegen Dordrecht wordt rechtstreekse handhaving een lastig verhaal voor NAC. De Brabanders staan op de zestiende plaats en hebben nog een pittig programma voor de boeg, met wedstrijden tegen Ajax (uit), Heracles Almelo (thuis), AZ (uit) en FC Groningen (thuis). "We moeten ons vasthouden aan de eerste helft tegen FC Dordrecht. Daarin hebben we laten zien dat we gewoon goed kunnen voetballen. We zien nog alle kansen om rechtstreeks in de Eredivisie te blijven."

Maaskant vergoedt de kosten van de reparatie uit eigen zak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen