Feyenoord speelt gelijk en staakt jacht op tweede plek

12 april 2015, 14:38

Willem II heeft Feyenoord zondagmiddag op een 2-2 gelijkspel gehouden. Beide ploegen legden in het Koning Willem II-stadion een spectaculair duel op de mat. Willem II dacht via Bruno Andrade de drie punten in eigen huis te houden, maar Colin Kazim-Richards voorkwam met zijn elfde treffer van dit seizoen een debacle voor Feyenoord. Met het gelijkspel verspeelt Feyenoord alle kans op de tweede plek. De derde positie lijkt – met zeven punten voorsprong op Vitesse – niet in gevaar.

Feyenoord was de bovenliggende partij in de beginfase, zonder dat dit uitgespeelde kansen opleverde. Elvis Manu werd tweemaal fraai gelanceerd door Jordy Clasie, maar de grillige buitenspeler faalde in de voortzetting. Na een half uur was het alsnog raak voor Manu. Hij twijfelde niet toen de bal uit de kluts voor zijn voeten viel. Manu nam de bal in één keer op de slof en zag zijn poging via de binnenkant van de paal binnenvallen.

Na de 0-1 was het de beurt aan Willem II. Bij een Tilburgse corner werd verdediger Freek Heerkens volledig over het hoofd gezien door de Feyenoord-defensie. Heerkens kon de gelijkmaker vrij binnenkoppen en werkte de bal – wat gelukkig via zijn rug – tegen de touwen.

Het feest van Willem II werd verpest door Colin Kazim-Richards. De spits van Feyenoord had het vanmiddag lastig, maar draaide in de slotfase handig weg bij zijn tegenstander. Kazim faalde niet in de zestienmeter en schoot de 2-2 binnen; zijn elfde dit seizoen. Ondanks het gelijkspel blijf Feyenoord op een comfortabele derde plek staan in de Eredivisie. Willem II behoudt vooralsnog de negende positie in het klassement.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen