Fabregas helpt Chelsea in slotfase over dode punt heen

12 april 2015, 16:38

Terwijl Chelsea de hete adem van Arsenal in de nek steeds een stukje warmer voelen worden, hebben de Londenaren zondagmiddag op de valreep hun voorsprong op de nummer twee van de Premier League intact kunnen houden. The Blues zegevierden met 0-1 bij Queens Park Rangers, maar van harte ging het absoluut niet. Er moest een doelpunt in de slotminuten aan te pas komen op Loftus Road.

Echt spannend is het niet, de titelrace in Engeland. Maar toch komt Arsenal steeds dichter in de buurt van Chelsea, dat het hele seizoen al overtuigend aan kop gaat in de Premier League. De 0-1 zege op Burnley van zaterdag betekende alweer de achtste overwinning op rij voor de ploeg van manager Arsene Wenger, waardoor er een sprankje hoop op het kampioenschap ontstaan is. Als Chelsea zou morsen bij QPR, dan zou de kampioensdeur helemaal op een kiertje te komen staan. Zeker omdat beide ploegen elkaar op 26 april nog ontmoeten.

Lange tijd leek het ernaar uit te zien dat Chelsea averij zou lopen tegen de stadgenoot. Pas twee minuten voor het einde van de wedstrijd maakte de koploper het verschil. Fabregas kroonde zich tot matchwinner, met een strak schot met de binnenkant van de voet. Aan het doelpunt van de Spanjaard ging een fraaie combinatie tussen Eden Hazard en de ingevallen Oscar vooraf. Het was de honderdste treffer van Chelsea van het seizoen, in alle competities.

Dankzij de late treffer van Fabregas blijft het gat tussen Chelsea en Arsenal zeven punten, terwijl de lijstaanvoerder ook nog een wedstrijd tegoed heeft. Zondagmiddag maken Manchester United en Manchester City uit wie er derde zal staan na de 32ste speelronde. Beide ploegen ontmoeten elkaar om 17.00 uur op Old Trafford en de winnaar gaat met plek drie aan de haal, aangezien United één punt voorsprong heeft op de rivaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen