Van Gaal is blij dat United-fans weer trots kunnen zijn

12 april 2015, 20:37

Het duurde even voordat hij zijn team op de rails had, maar inmiddels draait het Manchester United van Louis van Gaal als een trein. De ploeg won zondag de derby tegen stadgenoot Manchester City met 4-2, waardoor het volop mee blijft doen in de strijd om de tweede plaats in de Premier League. Bovendien is de voorsprong op City opgelopen tot vier punten.

Belangrijker dan het resultaat is voor Van Gaal misschien nog wel de manier waarop zijn club het duel besliste. Manchester United speelde goed en was simpelweg beter dan City, nog altijd de regerend landskampioen. En dus was de Nederlander na afloop van het duel een tevreden man. United kwam vroeg op achterstand, maar walste daarna over de tegenstander heen. "Dat we karakter toonden na die vroege achterstand, verbaasde me niet. Dat hebben we vaker laten zien, daarvoor heb ik mijn team vaker een compliment gegeven. In die wedstrijden bleven we tot het laatste fluitsignaal met passie spelen en dat was tegen City ook het geval."

Van Gaal vindt de overwinning op de aartsrivaal vooral belangrijk voor de supporters van zijn club. "Ik ben erg blij voor ze, omdat ze de club ook hebben gesteund toen het even minder goed ging. Ik vind het mooi voor de fans van Manchester United dat ze nu weer zonder schaamte en met trots door de stad kunnen lopen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen