Red Bull geeft 0-3 voorsprong weg in krankzinnige topper

12 april 2015, 20:54

Een Vorentscheidung in de Oostenrijkse competitie is op bizarre wijze uitgebleven. Op bezoek bij concurrent Rapid Wien leek Red Bull Salzburg de genadeklap uit te delen in de strijd om de eerste plaats, maar de ploeg gaf een comfortabele voorsprong uit handen.

In Wenen schoot Red Bull als een raket uit de startblokken. Na een half uur was de stand al 0-3, maar op slag van rust diende de eerste tegenslag zich aan. Andreas Ulmer kreeg een directe rode kaart, waardoor het na de pauze elf tegen tien was. Rapid Wien rook bloed en kwam razendsnel terug tot 2-3, maar de gelijkmaker bleef lange tijd uit. Pas in blessuretijd, nadat ook Rapid Wien met tien man was komen te staan, viel de 3-3. De vlak daarvoor ingevallen Philipp Prosenik kroonde zich met zijn doelpunt tot nieuwe held van Wenen.

Door de remise blijft de voorsprong van Red Bull, die op had kunnen lopen tot negen punten, beperkt tot 'slechts' zes punten. Beide teams hebben nog negen wedstrijden te spelen in de Oostenrijkse liga.