Pellegrini: "Mijn positie? Dat is nu niet belangrijk"

12 april 2015, 21:30

Vorig seizoen maakte hij de club nog kampioen van Engeland, maar inmiddels wankelt de positie van Manuel Pellegrini bij Manchester City. De ploeg maakt een vrije val op de ranglijst en verloor zondag de derby tegen Manchester United met 4-2. Deelname aan de Champions League staat op de tocht en dus neemt de kritiek op de Chileen toe, al maakt Pellegrini zich daar niet al te druk over.

Vragen over zijn toekomst bij de club omzeilde Pellegrini na de nederlaag op Old Trafford. "Daar praat ik niet over. Mijn positie is op dit moment niet belangrijk", sprak hij. De coach accepteert het feit dat hij de gebeten hond is. "Dit is mijn verantwoordelijkheid. De enige manier om het tij te keren, is door wedstrijden te gaan winnen."

In januari had City nog negen punten meer dan United, inmiddels zijn de rollen omgedraaid en staat de ploeg van Pellegrini vier punten achter. "We hebben veel te veel gemorst", weet hij. "Niet alleen vandaag, in deze lastige wedstrijd, maar vooral ook op andere momenten. Natuurlijk maken we ons zorgen, maar op dit moment telt alleen de volgende wedstrijd. Dan, thuis tegen West Ham United, moeten we zien te winnen."

De knop moet om bij City, benadrukt hij. "We hebben het hele seizoen eerste of tweede gestaan, nu zijn we op plek vier beland. Daar tegenover staat dat Manchester United en Arsenal nog tegen Chelsea moeten spelen. Wij hebben nog achttien punten te halen deze competitie, we moeten nog niet te dramatisch doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen