Cruijff: "Alle reuring bij Ajax is langs me heen gegaan"

Ger
13 april 2015, 10:55

Johan Cruijff maakt zich niet druk om de problemen die zijn ontstaan binnen Ajax. De afgelopen periode werd duidelijk dat de leden van het technisch hart niet meer op één lijn zitten. Cruijff laat weten dat hij de commotie grotendeels gemist heeft omdat hij in het buitenland verbleef.

"Alle reuring is langs me heen gegaan, omdat ik de afgelopen tien dagen in Tanzania en Zanzibar zat", aldus de oud-topvoetballer in zijn column in De Telegraaf. Cruijff, de grote man achter de 'fluwelen revolutie' van enkele jaren geleden bij Ajax, zal zich deze week wel actief gaan bezighouden met de problemen binnen de Amsterdamse club. "Maar ik maak me eerlijk gezegd niet zo druk om. Eerst de feiten goed op een rij zetten en dan beslissen we hoe de volgende stap het beste kan worden gezet."

Cruijff stelt dat het lastig is om een goede balans te vinden tussen talenten laten doorstromen en tegelijkertijd gericht kwaliteit inkopen. "Met dat vacuüm zit Ajax nu nog en zal er samen aan de oplossing moeten worden gewerkt. Het is duidelijk dat de opleiding en het A-elftal dichter naar elkaar toe gaan groeien. Dat wordt nog een pittige klus, omdat naarmate de kwaliteit van de eigen kweek toeneemt het steeds moeilijker wordt om op maat in te kopen. Dus iemand te halen die anderen meteen beter maakt en iets aan het jonge team toevoegt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen