Makaay als spitsentrainer bij hoofdmacht Feyenoord

Ger
13 april 2015, 17:35

Feyenoord voegt Roy Makaay toe aan de technische staf van het eerste elftal. De voormalig goaltjesdief (40) gaat vanaf komend seizoen aan de slag als spitsentrainer. Hij zal die rol ook voor zijn rekening nemen bij de drie hoogste jeugdteams van de Rotterdamse club. Makaay begint tevens volgende maand aan de cursus coach betaald voetbal.

"Roy zal zich op het trainingsveld specifiek gaan richten op onze aanvallers", licht technisch directeur Martin van Geel toe op de website van Feyenoord. "Met zijn ervaring en staat van dienst op het allerhoogste niveau kan hij voor hen en de talentvolle voorhoedespelers van de jeugdteams van grote toegevoegde waarde zijn. De aanwezigheid van Roy vergroot bovendien de mogelijkheden voor onze technische staf om nog gerichter te trainen op bepaalde onderdelen."

Zowel onder trainer Mario Been in seizoen 2010/2011 als later onder Ronald Koeman stond Makaay al tussen de aanvallers van Feyenoord op het veld. "In die tijd heb ik onder meer met John Guidetti en Graziano Pellè gewerkt. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging", aldus Makaay, die ook als analist zal worden betrokken bij de eerste selectie en bij Jong Feyenoord trainer Patrick Lodewijks gaat assisteren. Door zijn nieuwe werkzaamheden stopt hij als coach van het beloftenteam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen