Go Ahead Eagles: "Zowel verbaal als fysiek ontoelaatbaar"

Ger
13 april 2015, 15:33

Go Ahead Eagles heeft met afschuw kennis genomen van het incident dat zich na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente afspeelde rond Giliano Wijnaldum. De verdediger kreeg het bij het verlaten van het stadion aan de stok met een handjevol aanhangers van de thuisclub.

De supporters verweten Wijnaldum een gebrek aan inzet en gebruikten enkele racistische termen. Uiteindelijk vielen er zelfs enkele klappen. "Go Ahead Eagles accepteert het racistisch bejegenen en fysiek bedreigen van zijn eigen spelers niet. De clubleiding keurt de gebeurtenissen rond Giliano Wijnaldum, na de wedstrijd tegen FC Twente zondagmiddag, ten zeerste af en heeft met afschuw kennis genomen van het incident dat rond het stadion plaatsvond", laat Go Ahead Eagles in een verklaring weten.

"Maandagochtend is het gebeurde grondig bestudeerd en gereconstrueerd. Uit objectieve getuigenverklaringen is helder geworden dat Giliano Wijnaldum zowel verbaal als fysiek ontoelaatbaar is bejegend. Er zijn racistische uitspraken richting Wijnaldum geuit en de speler is na het verlaten van het parkeerterrein bij het stadion achtervolgd en in het nauw gebracht. Go Ahead Eagles wil en zal niet accepteren dat de veiligheid van zijn spelers in het geding komt." De club gaat stappen ondernemen tegen de betrokken personen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen