De Vrij haalt opgelucht adem, maar mist Serie A-topper wel

13 april 2015, 16:37

Stefan de Vrij kan opgelucht ademhalen. De Nederlander van Lazio Roma viel afgelopen zondag tijdens het thuisduel met Empoli (4-0 winst) uit met een ogenschijnlijk serieuze blessure, maar de schade valt mee. De centrale verdediger zal naar verwachting wel twee weken uit de roulatie liggen, wegens een verstuiking van de knie.

De Vrij viel in de eerste helft al uit en zijn kwetsuur zag er ernstig uit. Er werd gevreesd voor een zware knieblessure, met ernstige schade aan de banden. Gelukkig valt het dus mee voor de international van Oranje. Het is wel zuur voor hem dat hij de topper tegen Juventus komend weekend aan zich voorbij moeten laten gaan.

De blessure van De Vrij komt op een vervelend moment, aangezien hij met Lazio bezig is aan een imponerende reeks. In de Serie A wonnen de Biancocelesti maar liefst acht maal op rij en tussendoor werd ten koste van Napoli (1-1 en 0-1) de finale van de Coppa Italia bereikt. De Vrij is als volwaardig basisspeler zeer belangrijk voor de lichtblauwe formatie uit Rome.

Lazio kampt overigens met meer personele problemen. Marco Parolo heeft tijdens het treffen met Empoli een ribblessure opgelopen en zal minstens twintig dagen buitenspel staan. Verdediger Diego Novaretti, die als invaller voor De Vrij in het veld kwam, liep tegen twee gele kaarten en dus een rode prent aan, waardoor hij zondag geschorst is tegen Juventus. De Argentijn brak overigens uit frustratie een stuk glas, waardoor hij zijn vinger gebroken heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen