Excelsior lanceert eigen beloftenelftal: "Was een probleem"

13 april 2015, 16:49

Excelsior sloeg in 2009 op het gebied van de jeugdopleiding de handen ineen met Feyenoord, maar aan de samenwerking tussen beide clubs komt na het seizoen op dit vlak een einde. De Kralingers starten een eigen beloftenelftal op. Dit team zal op maandagavond gaan deelnemen aan de beloftencompetitie. Dat meldt de eredivisieclub via de officiële kanalen.

Het team zal worden samengesteld uit spelers die in het eerste elftal weinig aan de bak komen en talenten uit de eigen jeugdacademie. "We organiseren al regelmatig wedstrijden om jongens meer speeltijd te geven, omdat zij in het gezamenlijke beloftenteam te weinig aan voetballen toekwamen", zegt algemeen directeur Ferry de Haan op de clubwebsite. "Met ons eigen beloftenteam wordt dat nog beter en tegelijkertijd kunnen talentvolle jonge spelers aan een hoger niveau wennen."

Onder meer spelers als Daan Bovenberg, Ryan Koolwijk en Michel van Guldener wisten via de beloften alsnog het eerste te behalen. "Jongens die iets langer nodig hebben en zich via het beloftenteam hebben kunnen door ontwikkelen. We kiezen ervoor niet te werken met een aparte groep, maar het team wordt gevormd door selectiespelers die in het weekend niet aan spelen toekomen en jeugdige talenten. De beloftengroep gaat dus niet apart trainen", aldus De Haan, die er met Excelsior wegens financiële redenen voor heeft gekozen om niet deel te nemen aan de voetbalpiramide.

Trainer Marinus Dijkhuizen vindt het een goede zaak dat Excelsior weer een eigen beloftenteam krijgt. "Dat we deze niet hadden, was een probleem voor ons. Jongens die niet veel aan spelen toekomen, kunnen we niet veel bieden. Als je terugkomt van een blessure is het daardoor lastiger om weer wedstrijdfit te worden. Ze moeten er ineens staan en dat is waardeloos. Daarom organiseren we zelf wedstrijdjes om jongens speelminuten te geven. Ideaal is dat niet en ik ben blij dat dit komend seizoen is opgelost. Je ziet dat de jongens die in de basis spelen zich ontwikkelen, maar de anderen spelen te weinig, terwijl het vooral voor jonge spelers cruciaal is om wedstrijden te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen