Eagles-voorzitter woedend: "Schuldigen zijn niet welkom"

13 april 2015, 17:16

Giliano Wijnaldum kreeg het afgelopen zondag na de verloren wedstrijd tegen FC Twente (1-3) met supporters aan de stok en werd hierbij onder meer racistisch bejegend. Zijn werkgever Go Ahead Eagles sprak in een statement al haar afschuw uit en kondigde aan dat het stappen gaat ondernemen tegen de betrokken personen. Voorzitter Edwin Lugt is maandagmiddag nog wat dieper ingegaan op het incident.

De preses van Go Ahead dreigt met het uitdelen va stadionverboden aan de betrokkenen. "Iedereen was teleurgesteld maar wat er is gebeurd, is ontoelaatbaar. Het is buitengewoon triest. Ik ben echt woedend. Racistisch gedrag past niet bij de club en personen die zich hieraan schuldig maken zijn niet welkom", stelt de voorzitter van de Eagles in gesprek met het ANP.

Lugt vertelt dat diverse onafhankelijke getuigen hebben gezegd dat Wijnaldum na het verlaten van het parkeerterrein is achtervolgd en vervolgens in het nauw werd gedreven. Vier supporters beledigden hem, waarvan er inmiddels één is geïdentificeerd.

Het is nog niet duidelijk of Wijnaldum aangifte zal doen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen