Chelsea-talenten volgen Barça op met winst Youth League

13 april 2015, 18:02

Chelsea onder 19 heeft maandag beslag gelegd op de UEFA Youth League, de competitie waar de jeugdteams van alle deelnemers van de reguliere Champions League aan mee mogen doen. De Londense talenten waren in de finale in het Zwitserse Nyon met 2-3 te sterk voor Shaktar Donetsk.

Het was een aantrekkelijke finale, waarin Chelsea verdiend aan het langste einde wist te trekken. Isaiah Brown, de aanvoerder van The Blues, was de grote man in de eindstrijd tegen de Oekraïners. Hij speelde niet alleen zeer sterk, hij scoorde ook tweemaal. Dominic Solanke was ook belangrijk, met zijn twaalfde doelpunt van het toernooi en een assist. De laatste treffer van Shaktar viel pas in de blessuretijd.

Zodoende zijn de talenten van Chelsea er in geslaagd om de titel over te nemen van FC Barcelona, de kampioen van vorig jaar in het meeste prestigieuze jeugdtoernooi van Europa. Ajax werd in de achtste finales van het toernooi, dat in het siezoen 2013/2014 gelanceerd werd, na strafschoppen uitgeschakeld door AS Roma.

De finale van de Youth League stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen