Real Madrid treft Atlético weer: "Kansen zijn fifty-fifty"

13 april 2015, 18:36   Bijgewerkt: 13 april 2015, 20:01

De echte voetballiefhebbers kijken al een tijdje uit naar dinsdagavond. Dan staan de stadgenoten en aartsrivalen Atlético Madrid en Real Madrid weer tegenover elkaar in het Estadio Vicente Calderón. Het is deel één van de confrontatie in de kwartfinale van de Champions League, het toernooi waarin beide Spaanse topclubs elkaar vorig jaar in de finale ontmoetten. Destijds trok Real na verlenging (4-1) aan het langste einde.

Carlo Ancelotti, de trainer van Real, denkt niet dat zijn ploeg de favoriet is voor het tweeluik met Atlético. "Het wordt lastig, getuige ook de laatste wedstrijden tegen Atlético, die we verloren. Maar iedere wedstrijd is anders. We zijn niet geobsedeerd door Atlético. Het doel is niet om hen te verslaan, maar om La Undecima te winnen", doelt de Italiaanse coach op de mogelijk elfde Europese titel in de clubhistorie.

Vorig jaar wist Real de klus dus te klaren in de finale. "Het winnen van de CL is onvergetelijk. Het was enorm belangrijk voor de club. Maar we focussen ons op het heden en dromen van een nieuwe titel. We zullen spelen om te winnen, maar weten dat we het ook in de tweede ontmoeting kunnen beslissen. Atlético is defensief zeer sterk, we hebben veel respect voor de tegenstander. Ze vechten tot de laatste minuut, dat bewonder ik. Diego Simeone is een geweldige trainer. Ik denk dat het fifty-fifty wordt", aldus Ancelotti.

Mocht het mis gaan tegen de rivalen, dan denkt Ancelotti niet dat hij zijn baan kwijtraakt. "Ik denk niet dat mijn toekomst afhangt van dit duel, nee", stelt de Italiaan. "Deze hangt af van de rest van het seizoen, waar deze wedstrijd uiteraard wel onderdeel van is. Aan het einde van het seizoen wordt mijn werk beoordeeld."

Het is nog niet zeker of Gareth Bale in de basis zal starten. De Welshman kampt met voetklachten. "Ik stel hem alleen op als hij 100 procent fit is", aldus Ancelotti.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen