PEC Zwolle neemt bij AZ vertrokken verdediger op proef

13 april 2015, 20:08

Wellicht krijgt PEC Zwolle er op korte termijn een verdediger bij. De bekerhouder en -finalist heeft Donny van Iperen op proef. De twintigjarige verdediger heeft de deur bij AZ achter zich dichtgetrokken en is zodoende op zoek naar een nieuwe club. In Zwolle probeert hij een contract in de wacht te slepen.

In Alkmaar kwam Van Iperen nog niet aanmerking voor een verbintenis. Hij moest niet alleen Derrick Luckassen, maar ook de Griekse Nederlander Pantelis Hatzidiakos en A-junior Joris Kramer voor zich dulden in de pikorde, waardoor hij voor een vertrek koos. Van Iperen werkte zijn wedstrijden af bij Jong AZ. De jonge verdediger zou ook in de belangstelling staat van NEC, dat volgend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen is.

"Ik had graag bij AZ willen blijven, maar ik kies voor mijn toekomst", zegt Van Iperen tegen AZ Fanpage. "Ik had het seizoen af kunnen maken en komende zomer in de voorbereiding met het eerste mee kunnen trainen, maar ik mocht niet elders op stage en bij Jong AZ trainen we maar met zeven man. Dat is niks, en slecht voor de motivatie. Nu heb ik twee extra maanden om andere clubs te overtuigen. Bij AZ had ik het gevoel dat ik aan het lijntje werd gehouden tot het moment dat jongere spelers rijp zouden zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen