Suarez legt schuld ook bij anderen: "Ze provoceerden me"

13 april 2015, 20:35

De carrière van Luis Suarez wordt gekenmerkt door superieure acties, fraaie doelpunten en veel successen, maar ook door drie bijtincidenten. Zijn wangedrag hangt als een grauwe sluier over zijn loopbaan als profvoetballer heen. De aanvaller van FC Barcelona heeft spijt van de drie bizarre momenten, maar vindt niet dat men de acties volledig op zijn conto moet schrijven.

Suarez is van mening dat de schuld niet alleen bij hem ligt. De Uruguayaan zette zijn tanden in de lichamen van Otman Bakkal (2010), Branislav Ivanovic (2013) en Giorgio Chiellini (2014) en stelt dat de slachtoffers ook deels blaam treffen. "Ik ben voor een deel schuldig, maar dat zijn mijn tegenstanders ook. Ik werd geprovoceerd", aldus Suarez bij Sky Sports.

Vooral de provocaties van Chiellini en Ivanovic, verdedigers van respectievelijk Juventus en Chelsea, zouden het vuurtje flink hebben aangewakkerd bij Suarez. "Zij bleven me maar opfokken en irriteerden me", aldus de Barça-aanvaller, die naar eigen zeggen geleerd heeft van zijn acties. "Ik begin nu met provoceren en loop weg als er een conflict ontstaat."

Suarez werd door de FIFA voor vier maanden geschorst na het derde bijtincident, op het WK in Brazilië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen