Commotie in België om jeugdspeler die 'Lul van de week' was

13 april 2015, 21:35

Een incident uit de jeugdopleiding van KV Oostende heeft voor heel wat commotie gezorgd in België. Bij de club lieten ze een 13-jarige jeugdspeler rondlopen in een shirt met daarop de tekst 'Lul van de week', omdat hij niet goed gepresteerd had op een trainingsonderdeel.

De foto van het desbetreffende jongetje werd op Facebook gezet en al snel volgde er een flinke portie kritiek op KV Oostende, in het bijzonder de jeugdcoach die verantwoordelijk is voor de actie. "KVO betreurt de werkwijze van de jeugdtrainer en zal dan ook optreden tegen deze praktijken", schrijft de Belgische club, die de bewuste oefenmeester volgens Sportwereld heeft ontslagen.

"Bij provinciale ploegen is het 'Lul van de week'-principe een gangbare methode om een training op een ludieke manier af te sluiten", licht KV Oostende toe. "Wie bijvoorbeeld bij 'latje trap' laatst eindigt, traint de week erop met het shirt van 'Lul van de week'. Wij beseffen echter ten volle dat het psychologisch niet verantwoord is om dit principe ook toe te passen bij jeugdelftallen. Kinderen zijn soms nog te jong om dit te kunnen plaatsen en kunnen zich hierdoor dan ook beledigd en geschokt voelen."

Oostende-voorzitter Marc Coucke bood via Twitter zijn verontschuldigingen aan:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen