Van den Brom: "Kritiek op Hasi is heel herkenbaar"

Ger
14 april 2015, 08:04

John van den Brom werd ruim een jaar geleden ontslagen door Anderlecht. De huidige trainer van AZ stelt vast dat zijn opvolger Besnik Hasi in dezelfde val is getrapt als hij vorig seizoen. Veranderingen aan het basiselftal pakken momenteel slecht uit bij de Brusselaars.

Hasi gaf na de nederlaag tegen Standard Luik aan dat hij verkeerde tactische keuzes gemaakt. Die uitleg riep herinneringen op aan Van den Brom, die iets meer dan een jaar geleden bleef schuiven met zijn pionnen en uiteindelijk door Anderlecht op straat werd gezet. "De commentaren op Besnik na de wedstrijd zijn heel herkenbaar voor mij", zegt de Nederlandse oefenmeester in Het Laatste Nieuws. "Ik kreeg ook kritiek dat ik te veel veranderde aan het elftal. Maar wanneer gaat een trainer nadenken en opties overdenken? Als je voelt dat je ploeg niet sterk genoeg is, niet genoeg in vorm is om de tegenstander weg te zetten."

"Je zoekt en je gaat sneller wisselen en schuiven. Ik vind dat logisch. Als iets niet werkt, herhaal je dat toch niet? Maar het is belangrijk om als trainer, en dat besef ik vandaag beter dan toen, om niet té ver te gaan in je aanpassingen", aldus Van den Brom. "Het is een dure, maar goeie les geweest voor Besnik. Hij zit in een fase waar elke jonge coach door moet. Je moet als trainer toch proberen om zo veel mogelijk vast te houden aan je principes. Daarmee bedoel ik: spelers zetten op een plaats die ze gewend zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen