Cocu, Rutten, Jans, Bosz of Brood trainer van het jaar

Ger
14 april 2015, 09:50   Bijgewerkt: 14 april 2015, 10:21

Vijf trainers maken kans om de Rinus Michels Award in de wacht te slepen. Phillip Cocu (PSV), Fred Rutten (Feyenoord), Ron Jans (PEC Zwolle), Peter Bosz (Vitesse) en Ruud Brood (NEC) zijn de genomineerden in de verkiezing van de beste trainer van het jaar. De winnaar wordt op 15 mei bekendgemaakt.

Cocu moet met PSV dit seizoen slechts de laatste stap zetten om de landstitel te veroveren. Rutten bezet met Feyenoord momenteel de derde plaats in de Eredivisie. Jans loodste PEC Zwolle opnieuw naar de bekerfinale en staat in de competitie zevende. Bosz neemt met Vitesse de vierde plek in. Brood stelde met NEC deze voetbaljaargang al de titel in de Jupiler League veilig, goed voor promotie naar het hoogste niveau.

De afgelopen twee jaar ging de trofee naar Frank de Boer (Ajax). De prijs werd in het seizoen 2003/2004 in het leven geroepen. De coaches in het betaalde voetbal bepalen zelf wie de winnaar wordt. De winnaar wordt op 15 mei tijdens het Nederlandse trainerscongres in Zwolle bekendgemaakt. Daar worden ook de amateurtrainer van het jaar en de beste jeugdopleidingen (betaald- en amateurvoetbal) gekozen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen