Maxwell looft tegenstander: "Messi is de beste"

14 april 2015, 16:48

Na de op heroïsche wijze gewonnen tweestrijd met Chelsea in de achtste finale staat Paris Saint Germain in de kwartfinale van de Champions League wederom tegenover een tegenstander van formaat. De Franse ploeg stuit op FC Barcelona, de huidige koploper van de Spaanse Primera Division.

Oud-Ajacied Maxwell, de linksback van PSG, kent de kracht van Barça. "We zullen met name defensief zeer attent moeten zijn, iedereen weet hoeveel kwaliteit FC Barcelona met name voorin en op het middenveld heeft", blikt hij vooruit. "We zullen hard moeten werken om te voorkomen dat we doelpunten tegen krijgen."

De Braziliaan is ervan overtuigd dat dit kan lukken. "De ontmoeting met Chelsea heeft ons veel vertrouwen gegeven. Na afloop van dat duel was de sfeer fantastisch, zeker omdat het niet eenvoudig is om op Stamford Bridge overeind te blijven. Dat was fantastisch voor de club en voor ons, we zijn er trots op dat we nu de kwartfinale mogen spelen. We kunnen niet wachten", aldus de 33-jarige vleugelverdediger.

Als linksback zal Maxwell regelmatig tegenover Lionel Messi komen te staan. "Hij is de beste voetballer ter wereld", vindt hij. "Het is heel moeilijk om hem in je eentje af te stoppen. Maar we kunnen ons niet alleen op hem richten, we mogen Neymar, Suarez en de middenvelders ook niet veel ruimte geven. Daarnaast moeten we vooral niet vergeten om ons eigen spel te spelen. Ons doel is om te scoren en achterin de nul te houden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen