KNVB hoopt dat Wijnaldum aangifte doet

14 april 2015, 20:21

De KNVB moedigt Giliano Wijnaldum aan om bij de politie aangifte te doen tegen supporters van Go Ahead Eagles die hem na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente racistisch bejegenden. De voetbalbond kan in deze kwestie weinig voor de speler doen, maar spoort de verdediger aan om de zaak niet te laten rusten.

Wijnaldum kreeg het bij de Adelaarshorst verbaal aan de stok met de Go Ahead Eagles-fans. De KNVB is flink geschrokken van het incident. "Omdat het een incident buiten het stadion, op de openbare weg betrof, valt deze zaak buiten de bevoegdheid van de aanklager betaald voetbal", laat een woordvoerder van de bond weten aan De Telegraaf. "Maar er is de KNVB zo veel aangelegen om dit soort uitwassen tegen te gaan, dat we zelf het initiatief hebben genomen. Er is contact opgenomen met de politie en het Openbaar Ministerie. Daarbij hebben we aangegeven dat we het belangrijk vinden dat er iets met dit voorval wordt gedaan."

"Als het niet via het civielrecht – onze tuchtrechtspraak – kan, dan via het strafrecht. Overigens vinden wij dat er in dit soort gevallen altijd strafrechtelijk actie moet worden ondernomen, omdat de Nederlandse wet wordt overtreden. Daarom hebben we Go Ahead en Wijnaldum gestimuleerd het hier niet bij te laten zitten."

Ook bij Go Ahead reageerde men furieus op de gebeurtenissen rond Wijnaldum. "Wat er is gebeurd, is ontoelaatbaar. Het is buitengewoon triest. Ik ben echt woedend. Racistisch gedrag past niet bij de club en personen die zich hieraan schuldig maken zijn niet welkom", sprak voorzitter Edwin Lugt bij het ANP.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen